Észak-Dunántúli Területi Természetbarát Szövetség
8000 Székesfehérvár, Lőcsei u. 27., edttsz@edttsz.hu, Bankszámlaszám: 72900037-10500295, Adószám: 18936977-1-07
Aktuális
Bemutatkozás
Tagszervezetek
Eseménynaptár
Észak-Dunántúli Kupa
Fotógaléria
Közép-Dunántúli Piros (KDP)
Túrabeszámolók
Túramozgalmak
Linkek
Sűdy Péter
+36-20-913-62-24
sudy@tetete.hu

Horváth István
+36-20-325-52-10
vadrigo@freemail.hu

A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI PIROS TÚRA

A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI PIROS TÚRA KIÍRÁSA

A túraútvonal bejárása során a résztvevők megismerjék a Közép-dunántúli Régió-t, a Bakony, a Vértes és a Gerecse kevésbé ismert tájait, nevezetességeit.
2. A túra irányítója: Észak-Dunántúli Területi Természetbarát Szövetség,
közösen a Közép-Dunántúl turisztikai régió szervezeteivel: a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség, a Komárom Esztergom Megyei. Természetjáró Szövetség, és a Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség.
3. A túra útvonala: a füzet térképein feltüntetett nyomvonalon haladó, a Veszprém megyei Zirctől a Komárom-Esztergom megyei Piszke vasútállomásig húzódó, 290 km hosszúságú piros sávval jelzett turistaút.
4. Ellenőrzőpontok: a füzet térképein bélyegzővel jelzett helyek, amelyek megnevezése az igazolás céljára bekeretezett részeknél található meg.
5. A túra teljesítése: hatéves kortól bárki, bármely irányba, bármilyen szakaszokra bontva, gyalog, vagy sível (vegyesen is) teljesítheti. A túra időpontja és időtartama tetszőleges. A túra többször is teljesíthető.
6. Díjazás:
A három tájegységi útvonalszakasz (megyei szakasz) teljesítőjének, megyénként kitűzőt és emléklapot adunk (400Ft térítés ellenébe).
A túra teljes útvonalának teljesítője tűzzománc jelvényt és oklevelet kap (1500Ft megfizetése ellenébe)
7. A teljesítés igazolása
A KDP igazolófüzetben megfelelő helyére beütött bélyegzéssel és keltezéssel történik. Bélyegzésként elsősorban a túramozgalomhoz kiadott bélyegzőket használjuk, esetleg más túramozgalomnak a „KDP” túrával azonos ellenőrzőpontjain található bélyegzői (Pl. Országos Kéktúra, Fejér Megye Természetjárója, stb.) használhatók még. Valamennyi ellenőrző ponton kell pecsételni. Bélyegzési lehetőség hiányában az áthaladást bizonyító, a pontot és személyt együtt ábrázoló, felismerhető fotók szintén igazolásul szolgálhatnak. Egy-egy túraszakasz megszakításakor a befejezésének és az újrakezdésének dátumát is be kell írni.
Az útvonal végig járása után az igazoló füzetet a területileg illetékes megyei természetbarát szövetséghez kell eljuttatni, ahol a teljesítést ellenőrzik, igazolják és a kitűző, ill. az emléklap kiadásáról intézkednek. Az illetékes megyei Természetbarát Szövetség a teljesítőkről nyilvántartást vezet.
A megyei szövetségek postai címe:
Fejér Megyei Természetbarát Szövetség, 8000 Székesfehérvár Szamos utca 89.
Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség, 8200 Veszprém Wartha Vince utca 3.
Komárom Esztergom Megyei. Természetjáró Szövetség, 2800 Tatabánya Fő tér 4.
Teljes táv teljesítés esetén célszerű úgy elküldeni a füzetet, hogy a Fejér megyéhez kerüljön utoljára, mivel a teljes útvonalért járó díjat is Fejér megye intézi.
8. Tanácsok a túra teljesítéséhez
A túrák megkezdése elött ajánlott a területileg illetékes erdészet honlapját felkeresni itt tájékozódhatunk az esetleges erdőjárás korlátozásról. Bélyegzőpárnát vigyünk magunkkal, mert a kihelyezett bélyegzők festékellátása folyamatosan nem biztosítható.
Az adott helyeken a bélyegzés lehetősége terület tulajdonosával megállapodásban rendezett, ennek ellenére követelő módon sehol ne lépjünk fel.
Kérjük, hogy az esetleges útjelzési vagy egyéb bejárhatósági problémákat az Észak-Dunántúli Területi Természetbarát Szövetségnek időpont és helymegjelöléssel haladéktalanul jelezzék az info@edttsz.hu címen.
KDP szervezői.
 

  © 2006-2019 Észak-Dunántúli Területi Természetbarát Szövetség