Észak-Dunántúli Területi Természetbarát Szövetség
8000 Székesfehérvár, Lőcsei u. 27., edttsz@edttsz.hu, Bankszámlaszám: 72900037-10500295, Adószám: 18936977-1-07
Aktuális
Bemutatkozás
Tagszervezetek
Eseménynaptár
Észak-Dunántúli Kupa
Fotógaléria
Közép-Dunántúli Piros (KDP)
Túrabeszámolók
Túramozgalmak
Linkek
Sűdy Péter
+36-20-913-62-24
sudy@tetete.hu

Horváth István
+36-20-325-52-10
vadrigo@freemail.hu

A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI PIROS TÚRA

A KÖZÉP-DUNÁNTÚLI PIROS TÚRA KIÍRÁSA

KÖZÉP-DUNÁNTÚLI PIROS”
útvonalkövető, jelvényszerző túra mozgalom
1. A „Közép-dunántúli Piros” túra célja:
A
túraútvonal bejárása során a résztvevők megismerjék a Közép-dunántúli Régió-t, a Bakony, a Vértes és a Gerecse kevésbé ismert tájait, nevezetességeit.
2. A túra irányítója: Észak-Dunántúli Területi Természetbarát Szövetség,
közösen a Közép-Dunántúl turisztikai régió szervezeteivel: a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség, a Komárom Esztergom Megyei. Természetjáró Szövetség, és a Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség.
3. A túra útvonala: a füzet térképein feltüntetett nyomvonalon haladó, a Veszprém megyei Zirctől a Komárom-Esztergom megyei Piszke vasútállomásig húzódó, 290 km hosszúságú piros sávval jelzett turistaút.
https://turistautak.openstreetmap.hu/turut-1854110
4. Ellenőrzőpontok: a füzet térképein bélyegzővel jelzett helyek, amelyek megnevezése az igazolás céljára bekeretezett részeknél található meg.
https://turistautak.openstreetmap.hu/turut-1854110
5. A túra teljesítése: hatéves kortól bárki, bármely irányba, bármilyen szakaszokra bontva, gyalog, vagy sível (vegyesen is) teljesítheti. A túra időpontja és időtartama tetszőleges. A túra többször is teljesíthető.
6. Díjazás:
A három tájegységi útvonalszakasz (megyei szakasz) teljesítőjének, megyénként kitűzőt és emléklapot adunk (400Ft térítés ellenébe).
A túra teljes útvonalának teljesítője tűzzománc jelvényt és oklevelet kap (1500Ft megfizetése ellenébe)
7. A teljesítés igazolása
A KDP igazolófüzetben megfelelő helyére beütött bélyegzéssel és keltezéssel történik. Bélyegzésként elsősorban a túramozgalomhoz kiadott bélyegzőket használjuk, esetleg más túramozgalomnak a „KDP” túrával azonos ellenőrzőpontjain található bélyegzői (Pl. Országos Kéktúra, Fejér Megye Természetjárója, stb.) használhatók még. Valamennyi ellenőrző ponton kell pecsételni. Bélyegzési lehetőség hiányában az áthaladást bizonyító, a pontot és személyt együtt ábrázoló, felismerhető fotók szintén igazolásul szolgálhatnak. Egy-egy túraszakasz megszakításakor a befejezésének és az újrakezdésének keltezését is be kell írni.
Az útvonal végig járása után, a teljes táv teljesítés esetén az igazoló füzetet a Fejér Megyei Természetbarát Szövetséghez kell eljuttatni.
8. Igazolófüzet leadása, díjak átvétele
A KDP igazolások ellenőrzése és a díjak kiadása egyszerűsödött, a füzetben leírtakhoz képest.
Nem kell minden megyébe elküldeni a füzeteket, elég a Fejérbe eljuttatni. és ott intézik mind a három megye díjazását.
Lehetőségek a teljesítés értékeléséhez, füzet ledására:
1. a füzeteket, személyesen elhozod a Fejér Megyei Szövetség fogadóórájára csütörtökönként 17-19 óra között, Székesfehérvár Palotai út 4.
térkép: https://goo.gl/maps/iHvQL9XUGxMCH5HW6
akkor ott helyben átveheted a díjakat is. (ha ezt választod, kérlek, előtte 2-3 nappal hívj a 06-20-3255-210 számon, hogy össze tudjuk készíteni a csomagot és ne akkor keljen várnod rá)
2. postán elküldőd a füzeteket a 8000 Székesfehérvár Szamos utca 89. címre, értékelés után postán visszaküldjük a megadott címre. Nem kell válaszborítékot küldened.
Fizetés: ez esetben, az átutalás, számlaszám: OTP 11736116-20279840 (megjegyzésbe kérlek, írd be a neved és KDP
Költség: a teljes távért járó jelvény 1500 Ft + megyei kitűző és oklevél, megyénként 400 Ft + az esetleges postai díj.
8. Tanácsok a túra teljesítéséhez
A túrák megkezdése elött ajánlott a területileg illetékes erdészet honlapját felkeresni itt tájékozódhatunk az esetleges erdőjárás korlátozásról. Bélyegzőpárnát vigyünk magunkkal, mert a kihelyezett bélyegzők festékellátása folyamatosan nem biztosítható.
Az adott helyeken a bélyegzés lehetősége terület tulajdonosával megállapodásban rendezett, ennek ellenére követelő módon sehol ne lépjünk fel.
Kérjük, hogy az esetleges útjelzési vagy egyéb bejárhatósági akadályokat az Észak-Dunántúli Területi Természetbarát Szövetségnek haladéktalanul jelezzék az edkkupa@gmail.com címen, észlelés időpontjának és a pontos helyének megjelölésével.
KDP szervezői 

  © 2006-2024 Észak-Dunántúli Területi Természetbarát Szövetség