Észak-Dunántúli Területi Természetbarát Szövetség
8000 Székesfehérvár, Lőcsei u. 27., edttsz@edttsz.hu, Bankszámlaszám: 72900037-10500295, Adószám: 18936977-1-07
Aktuális

Észak-Dunántúli Területi Természetbarát Szövetség

2005. évi
közhasznúsági jelentése

A közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény 4., 5., és 7. § foglaltak alapján Szövetségünket a Veszprém Megyei Bíróság Pk. 60.004/2004/4. szám alatt 2.449 sorszámon 2004. május 3-tól kiemelkedően közhasznú szervezetnek minősítette.

Az Észak-Dunántúli Területi Természetbarát Szövetség kiemelkedően közhasznú tevékenységet folytat a sport (a munkaviszonyban és polgári jogi jogviszony keretében megbízás alapján folytatott sporttevékenység kivételével) - a természetvédelem - oktatás terén. Szolgáltatásai nyitottak, azokból tagjain kívül más is részesülhet, igénybe veheti.

A Szövetség elvi alapja: „a Szövetség olyan társadalmi (civil) szervezet, amely a természetjárás, természetvédelem, környezetvédelem elvi alapján, önkéntesen szerveződik, és ennek szellemében működik”

Kiemelkedően közhasznú tevékenységről szóló tartalmi beszámoló, tevékenységünk:

2005. január 23. Dunántúli Természetbarát Szervezetek vezetőinek összejövetele.
2005. február 20. Közgyűlés, tisztújítás. Új elnök, titkár és részben új vezetőség választása.
2005. július 30-31. Észak-Dunántúli megyék természetbarát vezetőinek kibővített tanácskozása. Balatonalmádi - Káptalanfüred. Rendező: Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség. Az 5 megye képviselői elhatároztuk, hogy teljesítménytúráinkat „csokorba” kötve Észak-Dunántúli Kupa néven kupamozgalmat indítunk. Megfogalmaztuk a kiírást és elkezdődött a részletek kidolgozása.
2005. augusztus 26-28. Dunántúli Megyei Vezetők Tanácskozása, Paks.
2004-ben indítottuk a Közép-Dunántúli Piros Túrát (KDP), mely Veszprém – Fejér – Komárom-Esztergom megyék piros útvonalát tartalmazza. Az igazoló füzetet pótlappal bővítettük.
2005. október 22. VI. Észak-Dunántúli Területi Természetbarát Találkozó Ajka-Csinger. Rendező: Veszprém Megyei TSZ. és Ajka Város és Környéke TSZ. 210 fő vett részt, jól sikerült rendezvény volt. Észak-Dunántúli Piros teljesítőinek jelvények átadása. Kibővített elnökségi ülés. Az ÉDK végleges összeállítása.

2005. évi bevételek: Összesen: 168 eFt, melyek kizárólag vállalkozáson kívüliek voltak.

a.) Tagdíj bevétel: 47 eFt
b.) Nevezés és részvételi díjak 118 eFt
c.) Kamatbevétel 3 eFt

Központi költségvetésből támogatásban nem részesültünk.
Pályázatokat még nem nyújthattunk be.

2005. évi kiadások: Összesen: 157 eFt

a.) Működési költség: telefon, posta, irodaszer, bankköltség 23 eFt
b.) Társadalmi aktívák jutalma 15 eFt
c.) Közhasznú tevékenység, cél szerinti tevékenység kiadásai: rendezvények lebonyolítása: részvételi díj, élelmezés, díjazás. 119 eFt

A vezető tisztségviselők semmilyen juttatásban nem részesültek.

A Szövetség év végi záró egyenlege 90 eFt

Értékelés:

A Szövetségnek jelenleg vagyona nincs.
A beszámolót értékelve a gazdálkodás racionális és eredményes volt. A bevételek felhasználása az Alapszabálynak, tehát a céloknak megfelelően történt.
A mérleg könyvvizsgáló által nem hitelesített adatokat tartalmaz.

Záradék: A Közhasznúsági jelentést az Észak-Dunántúli Területi Természetbarát Szövetség 2006. március 19-én megtartott Közgyűlése elfogadta.